İstisna Belgesi Başvurusu

Şu tarihte değiştirildi Sal, 8 Ekm şunda: 9:21 AM

Sosyal İçerik Üreticiliği ve Mobil Uygulama ve/veya İnternet üzerinden Hizmet Geliştiriciliği faaliyetlerinden elde ettiğiniz/edeceğiniz kazançların tahsili için Yapı Kredi Bankası'ndan Dijital İçerik hesabı açtırmalısınız. Bu hesaba yatırılan tüm kazançlarınız üzerinden %15 oranındaki vergi banka tarafından otomatik tahsil edilecektir. Bu hesabı açtırabilmeniz için öncelikle e-Devlet üzerinden istisna belgesi başvurusu yapmalısınız.

İkametgahınızın bulunduğu adrese bağlı olan vergi dairesine giderek veya Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr/) sayfasından online olarak ‘193 Sayılı Kanunun Mükerrer 20/B Maddesi Uygulamasına İlişkin İstisna Belgesi’ talebinde bulunulmalıdır. Bu belgenin Dijital Vergi Dairesi sayfasından talebi için:

  • Dijital Vergi Dairesi (gib.gov.tr) sayfasına giriş yaptıktan sonra aşağıdaki görselde olduğu gibi sağ üst tarafta kırmızı ile işaretli olan ‘Kullanıcı Girişi’ butonundan giriş yapınız.

  • Açılan sayfada, aşağıdaki görselde gösterildiği üzere ‘E-Devlet ile Giriş Yap’ butonundan E-Devlet şifreniz ile giriş yapınız.

  • Açılan sayfada bulunan Arama Butonu’na ‘sosyal içerik’ yazarak talep dilekçesi formunu aratınız ve aşağıdaki görselde olduğu üzere 2. Sırada bulunan ‘Sosyal İçerik Üreticiliği ile Mobil Cihaz Uygulama Geliştiriciliği İstisna Belgesi Talebi Dilekçesi’ni seçiniz.

  • Sayfanın sol tarafında bulunan Menü’den sırasıyla ‘İşlem Başlat-Vergi İşlemleri-Sosyal İçerik Üreticiliği,İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlar Üzerinden Sunulan Hizmetler ile Mobil Cihazlar için Uygulama Geliştiriciliğinde Kazanç İstinası Talep Dilekçesi’ adımlarını seçiniz.

  • Açılan sayfada tüm kişisel bilgilerinizi eksiksiz doldurup, sayfanın en altında bulunan ‘193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun mükerrer 20/B maddesi kapsamındaki faaliyetinizi/faaliyetlerinizi aşağıdan seçerek ilerleyiniz.’ bölümünden 3. Sırada bulunan ‘İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlar Üzerinden Sunulan Hizmet Geliştiriciliği’seçeneğini seçerek ilerleyiniz.

  • Açılan sayfada dilekçenize eklemek istediğiniz ek bir belge var ise; aşağıdaki gibi ‘Dosyaları Seç’ butonundan ekleyiniz. Ek bir belgeniz yok ise hiçbir işlem yapmadan ‘İlerle’ butonu ile devam ediniz.

  • Son sayfada tüm bilgilerinizin eksiksiz ve doğru olduğunu kontrol ederek aşağıdaki görselde olduğu gibi ‘Onayla’ butonuna tıklayarak dilekçenizi gönderiniz. Dilekçeniz işleme alındıktan sonra başvuru sonucunuzu Dijital Vergi Dairesi (gib.gov.tr) sayfasında ‘Dilekçelerim’ menüsünden takip edebilirsiniz.

Önemli Not: Başvurmuş olduğunuz vergi dairesinin yoğunluğuna göre bu belgeyi almanız 1 hafta kadar sürebilir. Acele etmenize gerek yok. Ödemelerinizi alana kadar vaktiniz olduğunu unutmayınız. Bu zaman zarfında platforma kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Önemli Not 2: Vergi dairesi sizi arayıp yaptığınız işi sorabilir. Bu durumda Yandex için internet üzerinden veri girişi yaptığınızı ve para kazandığınızı söyleyebilirsiniz. 7491 sayılı kanunun 7. maddesinde, 1/1/2024 tarihinden itibaren elde edilen kazançlara uygulanmak üzere, 28/12/2023 tarihinde bu işin muafiyet kapsamına alındığını belirtebilirsiniz.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız